Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

27/10/08

Tast a la Pineda

El passat dijous dia 16 al vespre va tenir lloc una degustació dels vins de Jaumandreu al restaurant La Pineda, de Manresa.

En aquesta ocasió, el nostre distribuïdor Alsivins juntament amb el propietari del local, en Jordi, van voler retre homenatge a un dels cellers de més acceptació entre la clientela del restaurant; des dels inicis de Jaumandreu, tant La Pineda com Alsivins han apostat fort pels nostres productes.

L’esdeveniment va ser distès i divertit. Hi era present la TV manresana i es va fer una entrevista a l’Oriol Guevara, l’enòleg del celler, que, a banda d’explicar les característiques de cadascun dels vins, va fer un petit curs de tast per a no iniciats (la importància de la copa, què hem de saber veure i assaborir en un vi, etc.).

Un per un, a mesura que els plats arribaven a taula, es van comentar els vins. El públic, ja habitual del restaurant i familiaritzat amb degustacions i maridatges, va poder gaudir dels vins i de la cuina de La Pineda. De la mateixa manera, tant l’enòleg com el distribuïdor van respondre moltes qüestions que van sorgir en referència als vins.

En definitiva, una molt bona iniciativa per potenciar els nostres vins a la zona d’on provenen. Donem les gràcies a La Pineda i al Joan Sala d’Alsivins per aquesta oportunitat.

SI VOLS LLEGIR MÉS...

20/10/08

Diari de Verema V

Estem collint finalment el Cabernet Sauvignon, l'últim raïm que ens queda per entrar al celler.
Pensem finalitzar la collita aquesta setmana, al mateix temps que les fulles es comencen a impregnar dels colors de la tardor.

Els dies de sol i calor de la setmana passada van anar bé per acabar de madurar el raïm i treure'n aromes afruitades, com de gerds.

D'altra banda, els vins que ja han acabat la seva fermentació al celler donen, per ara, la impressió de ser bons, amb caràcters afruitats, suaus i amb sensacions de frescor tant en boca com en nas.

En seguirem l'evolució ben d'a prop.

SI VOLS LLEGIR MÉS...

13/10/08

Donant i rebent

El passat dimecres al vespre va tenir lloc una presentació d'El Parc a Taula al Museu Marítim de Barcelona, un espai gòtic de gran bellesa.


El Parc a Taula és una mostra gastronòmica i enològica de la restauració del Parc Natural de St. Llorenç del Munt i els cellers del Pla de Bages, organitzada per la Diputació de Barcelona, que és l'organisme del qual depenen aquests espais naturals.
L'acte va servir de cloenda a la jornada dedicada als Parcs Naturals dins el Congrés Mundial de la Natura de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura), que es celebrava durant la setmana a Barcelona. A banda d'experts mundials en aquest àmbit, van assistir-hi nombrosos representants del Parcs Naturals Italians convidats per la Diputació de Barcelona, i en honor seu es va fer un excel·lent tast de vins italians.

El nivell de les degustacions va ser molt alt; sorprenent, per a alguns i a l'alçada de la qualitat de l'acte. Els assistents van poder gaudir dels productes de la nostra terra, que és una manera ben directa de difondre cultura i país. A Jaumandreu sempre recolzarem aquest tipus d'iniciatives, ja que compartir ens fa créixer a tots: a qui dona i a qui rep.

SI VOLS LLEGIR MÉS...

7/10/08

Diari de Verema IV

Hem collit ja tot el Syrah, que està en la seva línia de color espectacular en aquest inici de fermentació. Intuïm que serà aromàtic i les acideses d'aquest any ens donen a entendre que tindrem vins frescos. A més, com que el grau d'alcohol no serà tan alt com en els últims anys, creiem que aconseguirem un bon equilibri i que els vins seran suaus.

Només ens queda per collir el Cabernet Sauvignon, que és tota una incògnita. Estem pendents que pugin els sucres, baixin les acideses i apareguin aromes de madur per poder collir. L'inconvenient és que les temperatures i el sol d'octubre dificulten tots aquests processos. L'avantatge és que si alguna varietat entén aquest temps, no és una altra que el Cabernet.

A la nit estem arribant a temperatures molt baixes per a l'època de l'any -fins i tot hem arribat a 3ºC- i aquest fet provoca una mena d'efecte nevera: tot el que es guanya de dia es conserva de nit.

Seguirem atents.

SI VOLS LLEGIR MÉS...

Un èxit de festa

El passat diumenge vam celebrar la 13a Festa de la Verema del Bages, una festa ja molt arrelada a la comarca i que compta amb una participació molt alta; van ser moltes les persones que es van acostar a la plaça vella per degustar els vins d'aquesta terra.

Tots els cellers de la DO Pla de Bages hi érem presents, oferint i donant a conèixer els nostres vins i caves. La festa, que va durar tot el dia, va estar farcida d'activitats, com ara l’aixafada de raïm popular, les diferents parades, la demostració de com es fan les de botes de vi, l'elaboració d'aiguardent, etc.

Per últim, després d'una ballada de sardanes molt animada, un espectacle del grup Gog i Magog va posar punt i final a la festa omplint el cel de llum i de foc.
Des de Jaumandreu donem les gràcies a tots els que us veu apropar al nostre estand a saludar-nos i a compartir aquesta festa amb nosaltres. Per descomptat, us hi esperem l'any vinent!



SI VOLS LLEGIR MÉS...

1/10/08

Diari de Verema III

Avui tenim ja pràcticament tot el merlot collit.

Tal i com marca la tendència a les diferents zones vitivinícoles catalanes, la producció d'enguany no és tan alta com en campanyes anteriors. Malgrat tot, cal dir que el raïm que hem entrat al celler és molt varietal, amb fruita, un toc terrós i, sobretot, amb un marcat caràcter Jaumandreu. Així doncs, preveiem un bon Cedrus 08.

Ara anem per collir el syrah.

SI VOLS LLEGIR MÉS...

13a Festa de la Verema del Bages

Com sabeu, en aquesta època de l'any, tots els cellers estem en plena activitat; sens dubte, es tracta d'un moment de gran inmportància i això bé es mereix una celebració.

El proper diumenge dia 5 d'octubre, tindrà lloc la 13a. FESTA DE LA VEREMA DEL BAGES. En aquesta diada, tots els cellers de la DO Pla de Bages ens apleguem a la plaça d'Artés per a donar a conèixer i tastar els nostres vins.

A més, hi ha també un extens programa amb diferents actes com ara teatre de carrer, sardanes, concursos i fins i tot una aixafada popular de raïm.

No us ho perdeu; és una molt bona ocasió per gaudir dels vins d'aquesta terra.

Així doncs, us esperem al nostre estand per convidar-vos a una copa de vi. A banda d'això, si dieu que heu llegit aquest article, us donarem un obsequi de Jaumandreu.

SI VOLS LLEGIR MÉS...