Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

11/5/09

El nou Binomi 07 ja té imatge

El passat divendres al vespre va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis del 2on Concurs de Disseny d'Etiquetes de Jaumandreu, a la botiga Alsivins.

Hi havia exposades totes les propostes presentades, concretament 77 etiquetes de 41 autors; una participació molt alta que supera la de la primera edició, que va tenir lloc l'any passat.
En Joan Sala, d'Alsivins, va donar la benvinguda als presents i va comentar que encara que semblés un tòpic, el nivell i la qualitat de les propostes presentades en aquesta edició havia estat molt alt i el jurat ho va tenir molt difícil per definir un guanyador. Per aquest motiu es va optar per premiar també quatre finalistes, els que van estar més a prop d'emportar-se el premi, amb un lot de vins de Jaumandreu. Aquests finalistes van ser Susanna Ayala, Jèssica Vila, Roger Cortés i Albert Canals.
Per últim, en Pere Baucells va lliurar el premi del concurs al guanyador David Calvet, que es va emportar un taló per valor de 300€ i un val per 300€ més en vi de Jaumandreu. A continuació, es va mostrar l'etiqueta guanyadora: una proposta en què es juga amb el nom del vi, Binomi, com si d'una fórmula matemàtica es tractés, sobre fons negre. L'etiqueta en qüestió reflecteix bé el caràcter d'aquest vi: jove, desenfadat però de qualitat.
L'acte va seguir amb la degustació dels vins de Jaumandreu i del nou Binomi.
Felicitem als finalistes i al guanyador del concurs, però també a tots els participants que han donat suport a aquesta iniciativa de Jaumandreu. Els emplacem l'any vinent en una nova edició.



Dos moments de la presentació en la que es van exposar totes les etiquetes presentades


3 comentaris:

jarta ha dit...

Sóc seguidora dels vins Jaumandreu des de fa temps. Els meus fills es diuen Jaumandreu de primer cognom, i probablement venim tots de la mateixa font, de Manresa. Això no té més a veure que expressar la meva simpatia per vosaltres, però, a més, sóc dissenyadora gràfica i voldria donar la meva opinió sobre els concursos, que proliferen darrerament com els bolets a la tardor, en una bona temporada.
Els concursos son una manera barata per aconseguir un resultat que, d'altra manera, hauria tingut un cost superior. Així, l'ofici que alguns hem triat, i al qual ens dediquem des de més de vint anys (en el meu cas), perd completament el seu valor. Que fàcil resulta convocar un concurs, amb un premi irrisori, per obtenir un producte que té el seu preu en el mercat. No em valen respostes com les que, suposo, esgrimiu les empreses que utilitzeu aquest mitjà per abaratir costos, respostes del tipus: "és una oportunitat pels dissenyadors novells", o d'altre similars.
Tinc tot el respecte per la vostra feina i per la qualitat del vostre vi; demano el mateix respecte pel meu ofici.
Salutacions.
Marta Jaumà.

JAUMANDREU ha dit...

Benvolguda Marta, l'objectiu d'aquest concurs és fer participar tothom que ho desitgi directament en els nostres vins, en aquest cas a través de la seva imatge exterior. Ens agrada que la gent participi de Jaumandreu, per això vam fer la jornada de portes obertes en la convocatòria del concurs, tothom hi estava convidat per a conèixer les vinyes, la masia, el celler i els vins i és en aquesta línia com plantegem el concurs. Respectem profundament la tasca dels dissenyadors i de tots els professionals que us dediqueu a posar cara a un producte, una feina fonamental per a la seva posterior comercialització, en aquest cas però és un concurs obert a tothom professionals o no. Agraïm la teva reflexió i opinió sobre aquesta iniciativa i la tindrem en compte i també t'agraïm el fet que siguis "seguidora" de Jaumandreu

jarta ha dit...

Entenc el vostre desig d'obrir-vos a la participació de tothom que ho vulgui, sigui professional o no del disseny, però dubto que qualsevol de nosaltres convoqués un concurs per ser operat d'apendicitis, per exemple. És evident per aquestes qüestions hi ha professionals de la sanitat, amb una formació sòlida al darrera, que se'n ocupen. Doncs el mateix amb la resta de professions.
I prescindint d'aquest exemple tan extrem, no em disgustarien tant els concursos si el premi fos equivalent a la tarifa de mercat per aquest tipus de tasques.
Molt agraïda per permetre'm donar la meva opinió, i per descomptat, i a banda, tota la simpatia per vosaltres.
Marta Jaumà