Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

7/7/08

Perfils, el nou vi de Jaumandreu ja té imatge

El 1er Concurs de Disseny d'Etiquetes de Jaumandreu ha estat tot un èxit. L'alta participació a la jornada de portes obertes celebrada el dia 8 de juny ja denotava que la proposta per definir la imatge del nou vi del celler havia tingut una bona acollida. En aquesta jornada tots els participants van poder conèixer Jaumandreu: la finca, el celler, la masia i també els seus vins, especialment el Perfils, el nou vi jove, fresc per al qual estàvem cercant etiqueta. Amb tota aquesta informació els participants es van posar a treballar. Hem rebut 58 propostes que, en general, han copsat molt bé com és aquest vi.

El jurat ha estat compost per dues professionals del disseny gràfic, un professor de l'Escola d'Art de Manresa, el distribuïdor de Jaumandreu al Bages i diverses persones del celler. Després de valorar en profunditat totes les propostes, s’han decidit per una que representa perfectament el Perfils.

La guanyadora ha estat la Cristina Reguant de Súria, a la fotografia amb la seva família, es dedica professionalment al disseny gràfic també en la vessant de la docència. La Cristina ens va presentar una etiqueta neta, molt simple, però que transmet perfectament l'esperit del Perfils. Així doncs, felicitem la guanyadora!


El lliurament del premi va tenir lloc el passat dijous 3 de juliol a la Casa de la Culla de Manresa, seu de la DO Pla de Bages; un espai ple d'història on es respira la tradició vitivinícola d'aquesta terra. En aquest acte es van exposar totes les propostes presentades al concurs, es va poder degustar el Perfils i es van lliurar premis també als 4 finalistes. La festa va acabar amb un concert de jazz a càrrec de La Màquina del Swing; jazz i vi, un bon maridatge.

Des de Jaumandreu volem donar les gràcies ben sincerament a tots els que han donat suport a aquesta iniciativa que hem organitzat per primera vegada. La resposta que hem obtingut ha estat excepcional; no només en nombre de participants sinó també en l'entusiasme que tots ells han demostrat, tant en la jornada de portes obertes com en la qualitat de les seves creacions i també en l'acte de lliurament de premis.

Volíem establir un vincle directe amb els amants del vi per mostrar-los què és Jaumandreu, com són els nostres vins i rebre la seva opinió de tot plegat, i realment podem dir que ho hem aconseguit.
Això ens encoratja a repetir l'experiència l'any vinent en una nova edició del concurs.