Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

26/3/08

Una manera diferent de degustar el vi

A Jaumandreu ens agrada explicar que els nostres vins on millor es troben és en una bona taula, acompanyant plats suculents. És en aquest escenari on creixen i fan créixer el que els acompanya.

En aquesta línia, us proposem una manera diferent de gaudir del vi directament al costat del menjar.

La proposta ve de la mà d’en Manel Esteban, l’ànima del Rebost de l’Empordanet, una petita empresa dedicada a la producció de melmelades, gelees i confitures artesanals. Petits pots de vidre que, amb textures diferents, contenen tot un món d’aromes i sabors delicats i sorprenents, com la gelea de violetes, la melmelada d’olives o de tomàquet amb alfàbrega o la gelea de cafè amb taronja.

En Manel és també l’artífex de les gelees fetes amb vi de Jaumandreu. D’aquesta manera, dóna una nova textura al vi i en concentra tota la seva aroma.
Inicialment, vam fer la gelea de Cedrus, que en Pep Palau, reconegut gastrònom i amic de Jaumandreu, definia així:

Aquesta gelea és pura d’essència de records tendres.
És vi del bo, perquè és un merlot de Jaumandreu, el Cedrus, amb caràcter i temperament i sentiments de tardor. És vi bo ensucrat, endolcit i compotat.
És tan bo com aquell vi roig que amarava la llesca de pa blanc eixut.
I al cim un polsim de sucre.
Pa amb vi i sucre: suca-mulla!


Ara, amb motiu d’Alimentaria, hem llançat al mercat la versió blanca de la gelea: la de Nisus, més subtil i delicada, i amb una transparència molt especial.


La gelea de Cedrus sobre formatge, en amanides, al costat de carns vermelles o directament sobre el pa, ofereix tota l’aroma del merlot. La de Nisus és ideal per a acompanyar foies, peix o també sobre el pa.
Una manera sorprenent de descobrir els sabors i les aromes de Jaumandreu.