Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

20/7/09

Tot es va preparant

En aquest temps d’estiu a Jaumandreu tot sembla que es va preparant per als dies més moguts i intensos de l’any: la verema.
Aquesta activitat és present al celler, però on realment es nota és al camp, a la vinya...
Tot just hem acabat de pujar els fils que aguanten la vegetació per poder tenir un millor accés al raïm.
Les varietats més primerenques aviat començaran a verolar. De moment l’expectativa de cara a la verema és bona; les pluges de la primavera han fet que la vinya arranqués amb energia i el raïm està molt sa.
De nou aquest any estem duent a terme el tractament preventiu amb feromones contra la Lobesia botrana (el corc del raïm). Tenim trampes instal·lades per tota la finca per fer controls de població d’aquesta plaga, i per ara no és apreciable, per tant, el tractament funciona.
Així protegim els ceps que ja es preparen per al gran esforç que han de realitzar. Confiem que el temps ens sigui favorable. De moment els ceps no estan sols; hi ha molts nius d’ocells que els acompanyen.
Un rebombori d’energia que ja es nota al camp i que anuncia l’arribada dels raïms que es convertiran en el vi de l’anyada 2009.