Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

5/5/08

Vi i música; maridatge encertat

Quan es parla de maridatges de vi, sempre pensem en menjar. Unir aromes i sabors és un plaer sensacional, ho sabem bé, i de fet a Jaumandreu ens agrada que els nostres vins es tastin en una bona taula, que és on millor s’expressen. Però també hi ha d’altres maridatges molt interessants, per exemple, vi i música, aromes, sabors i sons.

Ens referim a un acte molt especial que es va celebrar fa uns dies a la Cova del Drac de Barcelona. En aquest emblemàtic espai pel qual han passat músics reconeguts, un cop més es va viure una vetllada jazzística fantàstica, aquesta vegada amb una càrrega emotiva addicional. Es celebrava el 60è aniversari d’en Ricard Gili, líder de la banda de jazz La Locomotora Negra, creada al 1971 i coneguda sobradament a Catalunya. És una de les bandes més emblemàtiques; fins i tot va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat. En Ricard Gili, la persona que rebia l’homenatge, és un trompetista excepcional ben conegut dins el món del jazz del país.

La vetllada va transcórrer entre compassos de jazz i també copes de vi; el nostre Idaeus, que amb el seu toc envellit, de vi tranquil que s’assaboreix poc a poc, nota a nota, compàs rere compàs, va ser un company perfecte de totes les melodies.

Jaumandreu hi va ser present no només servint el vi, sinó també d’una manera activa: en Pere Baucells, component del grup de jazz la Màquina del Swing, va tocar la bateria a la jam session.

Un maridatge curiós i encertat: Idaeus i jazz, bon vi i bona música, dues passions ben combinades per desitjar a l’amic Gili molts anys més al costat de la seva trompeta.