Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

11/2/09

Vi, nutrició i salut

Ahir al vespre a la Casa de la Culla de Manresa, seu de la DO Pla de Bages, va tenir lloc la firma solemne de la declaració "VI, NUTRICIÓ I SALUT" per part de la FIVIN (Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició), l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), el Consell Comarcal del Bages i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, juntament amb els municipis i poblacions vitivinícoles de la comarca del Bages.
La Declaració “Vi, Nutrició i Salut” és una iniciativa impulsada per la FIVIN per promocionar i difondre les propietats saludables que comporta un consum moderat i responsable de vi, conscienciant i informant la societat sobre els hàbits de vida saludable, en especial entre els joves, i sobre les pautes correctes i responsables de consum per aconseguir una bona
salut i millorar la qualitat de vida.
Aquesta signatura vol ser un precedent del que serà la unió de moltes poblacions i municipis vitivinícoles de tot arreu, per defensar el vi com a element primordial de la Dieta Mediterrània, patrimoni cultural comú.
En els diversos parlaments es va destacar que la nostra DO ha estat la primera en signar aquest decàleg.
En Valentí Roqueta, president de la DO, va demanar als alcaldes de la zona que posessin facilitats per incrementar la superfície de vinya d'aquesta comarca en què la producció vitivinícola té una llarga tradició. També va remarcar el fet que el Bages és la comarca del món on hi ha més nombre de barraques de vinya, construïdes en pedra seca. Cal ser conscients que aquest és un patrimoni que s'ha d’inventariar, gestionar i difondre. En definitiva, s'ha d'entendre com un gran actiu del Bages que ha de ser preservat pels alcaldes.

Per concloure l'acte, els assistents van poder gaudir d' un tast dels vins de la zona; entre ells, els de Jaumandreu.
En resum, una iniciativa molt important i necessària que tot just engega a casa nostra i que esperem que tingui un gran ressò.