Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

9/9/08

Previsió de la verema 2008

A Jaumandreu ja hem començat a fer controls de maduració per determinar el moment òptim per començar a veremar cadascuna de les varietats.


En general, un hivern sec, les pluges abundants de la primavera i les temperatures moderades d'aquest estiu han retardat una mica l'evolució del raïm respecte anyades anteriors.

Mentre l'any passat començàvem a veremar el Sauvignon Blanc a finals de la primera setmana de setembre, sembla que aquest any les condicions climàtiques ens faran esperar un xic més. De moment la maduració del raïm segueix el seu curs: les baies van guanyant en contingut de sucres i aromes i van disminuint gradualment les acideses. Tot fa pensar que es necessitarà ben bé una setmana més de sol per aconseguir el grau de maduració idoni, per tant, és probable que la verema començi a partir del 15 de setembre. És d'esperar que les varietats blanques d'aquesta verema donin uns vins d'aromes fresques.


Pel que fa als negres, la varietat més primerenca és el Merlot. La climatologia d'aquesta campanya també n'ha retardat la maduració, però sembla que en les últimes setmanes el ritme dels ceps es va accelerant i no hi haurà tan retard com es preveia inicialment. Així, la nostra previsió és primerament veremar el Merlot, seguit del Syrah i, finalment, el Cabernet Sauvignon, que és la varietat més tardana i la que actualment presenta un menor grau de maduració.

L'evolució dels raïms durant els pròxims dies determinarà les característiques dels vins de Jaumandreu d'aquesta anyada, que elaborarem amb tota la cura possible i que de ben segur seran de bon degustar.