Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

4/1/08

Una marca amb història

El logotip del nostre celler, la marca que l'identifica, té els seus orígens al 1516. Fins al segle XV aquesta finca, situada al terme municipal de Fonollosa a la comarca del Pla de Bages, tenia el nom de Mas Torrecabrera, així va ser al menys des del segle XII, data de la construcció de la masia.

A primers del segle XVI, un nou amo es va fer càrrec de la finca i de l'explotació de les seves vinyes. Es tractava de Jaume Andreu, un jove emprenedor que hi va donar una empenta econòmica molt important, cosa que li va suposar una gran notorietat i poder. Ell va ser qui va fer construir la torre que avui encara dóna un aspecte senyorial a la masia, i també la capella consagrada a Sant Joan Baptista, que durant segles va ser el refugi espiritual de la família. Però encara va anar més enllà en donar-li el seu propi nom a la finca i convertir-la així en Jaumandreu, cognom que portaria la família a partir d'aquell moment. El primer document en què consta el nou cognom data del 1516, i hi apareix la signatura del senyor Jaumandreu.


Avui, passada pels filtres del disseny actual, l'antiga signatura és encara la imatge de la finca i la identitat dels vins, fent present d'aquesta manera el pes de la història que ens ha portat fins el que avui som.