Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

5/1/08

Un gran regal

En aquestes festes nadalenques, sovint, un dels grans problemes que se'ns planteja és què podem regalar, què és allò que pot fer-nos quedar bé, sorprendre els més exigents i els farts de tot, o aquells que els agrada gaudir de les coses bones, dels moments únics i irrepetibles. L'oferta és enorme; només cal treure el cap a uns grans magatzems o bé passejar per un carrer comercial dels molts que hi ha als nostres pobles i ciutats.

Però un any més, un dels regals que ha triomfat ha estat el vi. Els cellers, any rere any s'esforcen a oferir presentacions atractives, caixes luxoses, estotjos bonics per a presentar les ampolles; això ens enlluerna a primera vista, d'acord, però el que realment és el veritable regal és el que hi ha dins el vidre: el vi.






Hi ha qui guarda el regal per a una ocasió especial, i també qui s'estima més no perdre temps i el gaudeix, sovint en companyia dels mateixos que han fet el present. Els vins de Jaumandreu el Cedrus, el Nisus i l'Idaeus són vins que guanyen en una bona taula. Són d'aquells que harmonitzen perfectament amb el menjar i amb la bona companyia, i és clar que durant aquestes festes, d'ocasions de gaudir-ne no ens n'han mancat.

En resum, els vins se sumen a la llarga llista de regals que cal incloure a les cartes dels Reis.