Es diu que el nom de Bages fa referència al déu romà del vi Bacus. De fet, es té constància que al Bages es produïa vi ja al segle XI i fins al XIX, aquesta comarca va ser un dels centres vitivinícoles més importants del país i amb més producció. Malauradament, la fil·loxera va posar fi a aquesta situació i, en conseqüència, la vinya pràcticament va desaparèixer de la zona.
Caravaggio, 1597
Posteriorment, diferents generacions han treballat de valent per fer que el Bages recuperi la vinya i torni a oferir els seus particulars vins.
Avui la DO Pla de Bages, amb una història de dotze anys, es va donant a conèixer i va sorprenent els que saben gaudir dels bons vins. Una DO petita encara, que consta de dotze cellers i que ofereix la varietat autòctona del Picapoll.
Sembla, doncs, que va ser el déu Bacus qui va donar l'empenta inicial a una terra que tenia molt per oferir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada