Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

7/1/08

Una DO amb nom de déu

Es diu que el nom de Bages fa referència al déu romà del vi Bacus. De fet, es té constància que al Bages es produïa vi ja al segle XI i fins al XIX, aquesta comarca va ser un dels centres vitivinícoles més importants del país i amb més producció. Malauradament, la fil·loxera va posar fi a aquesta situació i, en conseqüència, la vinya pràcticament va desaparèixer de la zona.



Caravaggio, 1597


Posteriorment, diferents generacions han treballat de valent per fer que el Bages recuperi la vinya i torni a oferir els seus particulars vins.

Avui la DO Pla de Bages, amb una història de dotze anys, es va donant a conèixer i va sorprenent els que saben gaudir dels bons vins. Una DO petita encara, que consta de dotze cellers i que ofereix la varietat autòctona del Picapoll.

Sembla, doncs, que va ser el déu Bacus qui va donar l'empenta inicial a una terra que tenia molt per oferir.