Des del segle XII, Jaumandreu crea història per la seva activitat vitivinícola. Entre suaus turons, on impera el silenci i la vista es perd divisant els ceps, neixen uns vins moderns i de qualitat, perfectes per a una bona taula.

7/10/08

Diari de Verema IV

Hem collit ja tot el Syrah, que està en la seva línia de color espectacular en aquest inici de fermentació. Intuïm que serà aromàtic i les acideses d'aquest any ens donen a entendre que tindrem vins frescos. A més, com que el grau d'alcohol no serà tan alt com en els últims anys, creiem que aconseguirem un bon equilibri i que els vins seran suaus.

Només ens queda per collir el Cabernet Sauvignon, que és tota una incògnita. Estem pendents que pugin els sucres, baixin les acideses i apareguin aromes de madur per poder collir. L'inconvenient és que les temperatures i el sol d'octubre dificulten tots aquests processos. L'avantatge és que si alguna varietat entén aquest temps, no és una altra que el Cabernet.

A la nit estem arribant a temperatures molt baixes per a l'època de l'any -fins i tot hem arribat a 3ºC- i aquest fet provoca una mena d'efecte nevera: tot el que es guanya de dia es conserva de nit.

Seguirem atents.