Hem collit ja tot el Syrah, que està en la seva línia de color espectacular en aquest inici de fermentació. Intuïm que serà aromàtic i les acideses d'aquest any ens donen a entendre que tindrem vins frescos. A més, com que el grau d'alcohol no serà tan alt com en els últims anys, creiem que aconseguirem un bon equilibri i que els vins seran suaus.
Només ens queda per collir el Cabernet Sauvignon, que és tota una incògnita. Estem pendents que pugin els sucres, baixin les acideses i apareguin aromes de madur per poder collir. L'inconvenient és que les temperatures i el sol d'octubre dificulten tots aquests processos. L'avantatge és que si alguna varietat entén aquest temps, no és una altra que el Cabernet.
A la nit estem arribant a temperatures molt baixes per a l'època de l'any -fins i tot hem arribat a 3ºC- i aquest fet provoca una mena d'efecte nevera: tot el que es guanya de dia es conserva de nit.
Seguirem atents.
Només ens queda per collir el Cabernet Sauvignon, que és tota una incògnita. Estem pendents que pugin els sucres, baixin les acideses i apareguin aromes de madur per poder collir. L'inconvenient és que les temperatures i el sol d'octubre dificulten tots aquests processos. L'avantatge és que si alguna varietat entén aquest temps, no és una altra que el Cabernet.
A la nit estem arribant a temperatures molt baixes per a l'època de l'any -fins i tot hem arribat a 3ºC- i aquest fet provoca una mena d'efecte nevera: tot el que es guanya de dia es conserva de nit.
Seguirem atents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada